Robby

Weersta de verleiding, deze route moet je volgen

Als je de gemiddelde vrouw naar haar goede voornemen vraagt staat 9 van de 10 keer afvallen op nummer één. Nu beginnen wij er ook elk jaar weer vol goede moed aan, maar op de een of andere manier is het altijd erg lastig om al dat lekkers te weerstaan. Doorgaans eindigen we het jaar zwaarder dan dat we eraan begonnen, maar dat is vanaf nu verleden tijd. 

Duik weg voor de chips en verstop je voor de chocola, het enige wat je moet weten is hoe je ongeschonden de supermarkt doorkomt!

Supermarktstrategie
De indeling van supermarkten is allesbehalve toevallig, er zit een hele strategie achter. En die strategie is simpel: jou zoveel mogelijk in je mandje laten stoppen. Dat spekt de kassa, maar helaas ook jouw heupomvang. Daarom is het noodzakelijk je route aan te passen op je doel. Dít is de meest ideale route door de supermarkt als jij graag een paar kilo kwijt wil.

Het begin
Direct aan het begin van de winkel vind je doorgaans verse groente en fruit. Dit is met een reden, want als jij aan het begin van de supermarkt al het gezonde voer al in je mand hebt liggen, ben je snel geneigd te denken dat je zo goed bezig bent dat een paar snackjes wel kunnen. Laat je niet voor de gek houden!

Buitenring
Belangrijk is dat je je zoveel mogelijk aan de ‘buitenring’ van de supermarkt begeeft. Daar staan namelijk de verse en gezondere producten. Hoe meer je je in de binnenring begeeft, hoe meer ongezond spul en snacks je tegenkomt. Als je kriskras en zonder plan aan de wandel gaat ben je sneller geneigd je kar te vullen met junkfood. Loop dus eerst een rondje buitenring en alleen als ‘t echt moet ga je meer naar de binnenring.

De ultieme test
Ja, we kennen ‘m allemaal: het rekje met impulsaankopen bij de kassa. Heb je je zo netjes gedragen in de supermarkt, bezwijk je bij de kassa alsnog en prop je nog snel een XL Mars tussen je gezonde aankopen. Leg terug en beheers je! Het impulsrekje is er om te negeren.

Laatste tip: werk met een lijstje en houd je daaraan. Dan ben je veel minder snel in de verleiding om van alles te kopen wat je eigenlijk niet nodig hebt. Succes!

Lees ook: Zo heb jij je avocado vast nog nooit gegeten! Dit zijn heerlijke gezonde frietjes.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels