Christel

Dit recept is zeker het proberen waard!

Van uitgebreid ontbijten worden we erg blij. Helaas hebben we niet altijd tijd om verschillende broodjes, smeersels en andere lekkernijen op tafel te zetten. ’s Avonds maken we graag een ovenschotel, omdat de oven het grootste deel van het werk doet, maar dit kun je ook goed doen voor het ontbijt! Deze bagelovenschotel is overheerlijk en erg makkelijk om te maken!

Wat heb je nodig voor 8 porties?

  • 4 bagels, in stukjes gesneden
  • 150 gram cheddarkaas, geraspt
  • 200 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 220 gram brie (of mozzarella), in stukjes gesneden
  • halve rode ui, fijngesneden
  • 8 eieren
  • 600 milliliter melk
  • 3 bosuitjes, gesnipperd
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • paprikapoeder naar smaak
  • bakspray

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een ovenschaal in met bakspray.
  • Doe de bagels, cheddar, tomaten, brie en rode ui in een kom en roer dit goed door elkaar. Doe het vervolgens in de ovenschaal.
  • Doe de melk, eieren, zout, peper en paprikapoeder en het grootste gedeelte van de bosui in een kom en klop dit tot een geheel.
  • Schenk het eimengsel vervolgens over de bagels heen.
  • Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak deze 45 minuten.
  • Haal het folie daarna voorzichtig van de ovenschaal af en zet de schaal weer in de oven. Bak de bagels goudbruin in ongeveer 10 minuten.
  • Serveer de bagelovenschotel met de overgebleven bosui.
  • Eet smakelijk!

Variatietip: voeg wat stukjes champignons en paprika toe om de schotel gezonder te maken. 

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostill Delish