Sanne

Cheers to the summer!

De zomer is officieel begonnen! Tijd om lekker van het mooie weer te genieten in de tuin of op het strand. Enne, daar hoort natuurlijk een lekker drankje bij! Op Kookfans hebben we inmiddels heel veel recepten verzameld en daarom zetten we de zes lekkerste drankjes voor de zomer in het zonnetje. Welke van deze drankjes ga jij (als eerste) proberen? 

1. Zomerse gin tonic

gin-tonic

De gin tonic was al een groot succes in Spanje, maar wordt ook in Nederland steeds populairder. Nu dit succes ook in ons kikkerlandje is geland, is het natuurlijk de vraag: hoe maak je ‘m eigenlijk? Wij delen daarom het recept voor een zomerse gin tonic.

Klik hier voor het volledige recept. 

2. Citroenlimonade

citroenlimonade

Veel mensen snakken met dit mooie weer naar een verfrissende versnapering. Hoog tijd dus dat we je een recept voor een zomers drankje serveren. Deze zelfgemaakte citroenlimonade is supermakkelijk én ontzettend lekker!

Klik hier voor het volledige recept. 

3. IJskoffie in 1 minuut

ijskoffie

We genieten hier het hele jaar door van, maar in de zomer kan een heerlijke ijskoffie helemaal niet ontbreken. En daarvoor hoef je echt niet alles uit de kast te trekken of speciaal naar een koffietentje te gaan. Met slechts twee ingrediënten en een minuutje van je tijd maak je dit heerlijke drankje makkelijk zelf!

Klik hier voor het volledige recept. 

4. Frozen Aperol Spritz

frozen Aperol Spritz

Aperol Spritz kan niet ontbreken op een warme zomerdag. We bestellen het drankje niet alleen op het terras, maar maken het ook thuis om in de tuin van te genieten. Maar wist je dat het nóg beter kan? De frozen Aperol Spritz is namelijk onze nieuwe favoriet.

Klik hier voor het volledige recept. 

5. Milkshakes

milkshake

Er gaat niets boven een perfecte milkshake. Gelukkig is dit heel erg gemakkelijk om thuis te maken. Dit makkelijke recept geeft je de perfecte verhouding tussen melk en ijs én kan je volledig naar je eigen smaak brengen.

Klik hier voor het volledige recept. 

6. Bosbessenlimonade-margarita’s

margaritas

Deze bosbessenlimonade-margarita’s zijn precies wat je zoekt in de zomer. De bosbessenlimonade geeft een heerlijke zomerse twist aan je cocktail. En de overgebleven limonade? Die kun je nog prima gebruiken als zoetstof door je ijsthee, yoghurt of ijs. Dat wordt genieten!

Klik hier voor het volledige recept. 

Lees ook: 5x de lekkerste recepten voor salades op Kookfans

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron en beeld: Kookfans archief