Ingrediënten
  • VOOR DE SIROOP
  • 50 gram kristalsuiker
  • 60 milliliter water
  • 75 gram bosbessen
  • Rasp van een halve limoen
  • VOOR DE MARGARITA
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 2 eetlepels zout
  • 1 citroen, in partjes gesneden
  • 30 milliliter tequila
  • 120 milliliter triple sec
  • 240 milliliter limonade
  • IJs
30 min.
4 pers.

Het perfecte drankje voor de nazomer

De nazomer is in volle gang en daar hoort natuurlijk een lekker drankje bij. Deze bosbessenlimonade-margarita’s zijn dan ook precies wat je zoekt. De bosbessenlimonade geeft een heerlijke zomerse twist aan je cocktail. En de overgebleven limonade? Die kun je nog prima gebruiken als zoetstof door je ijsthee, yoghurt of ijs. Dat wordt genieten!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de bosbessen-margarita’s:

  • Zet een middelgrote pan op middelhoog vuur, voeg de suiker en het water toe en roer tot de suiker is opgelost.
  • Voeg de bosbessen en de limoenrasp toe. Breng het mengsel aan de kook. Ze het vuur daarna lager en laat het mengsel sudderen tot de bosbessen zijn gebarsten, ongeveer 5 minuten.
  • Haal de bosbessenlimonade van het vuur en laat 10 minuten afkoelen. Zeef het mengsel vervolgens in een schone bak. Laat volledig afkoelen.
  • Roer op een klein bord het suiker en zout door elkaar.
  • Ga met een schijfje citroen over de glazen waar je de drankjes in gaat serveren. Dip de rand vervolgens in het mengsel van suiker en zout, zodat er een randje op het glas blijft zitten.
  • Verdeel de tequila, triple sec en limonade over vier glazen.
  • Vul elk glas met ijs en maak het helemaal af met een scheut bosbessensiroop.
  • Garneer de drankjes met een schijfje citroen en een paar bosbessen (op een stokje).
  • Proost!

Ook lekker: Deze zomerse cocktails zijn perfect voor de warme temperaturen

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • VOOR DE SIROOP
  • 50 gram kristalsuiker
  • 60 milliliter water
  • 75 gram bosbessen
  • Rasp van een halve limoen
  • VOOR DE MARGARITA
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 2 eetlepels zout
  • 1 citroen, in partjes gesneden
  • 30 milliliter tequila
  • 120 milliliter triple sec
  • 240 milliliter limonade
  • IJs