Rowan Hattu
5 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 4 bolletjes vanille ijs
  • 60 milliliter melk
  • Slagroom
  • Strooisels

Makkelijk en perfect: deze milkshake moet je proeven!

Er gaat niets boven een perfecte milkshake. Gelukkig is dit heel erg gemakkelijk om thuis te maken. Dit makkelijke recept geeft je de perfecte verhouding tussen melk en ijs én kan je volledig naar je eigen smaak brengen.

Party hack

Verrassend genoeg kan je dit recept van te voren al maken. Mix je milkshake in een glas en zet het dan terug in de vriezer. Laat het dan even vijf minuten staan zodat het daarna meteen weer drinkbaar is. Het is dus niet alleen super makkelijk, maar ook nog eens een hele goede party hack.

Mixen

De verschillende mixen die je kan maken van deze milkshake zijn eindeloos. Je kan er bijvoorbeeld Oreo’s, cookie dough, chocoladesiroop of fruit aan toevoegen. Voeg wat pindakaas, bananen en chocoladestukjes toe voor een replica van de Ben & Jerry’s Chunky Monkey, of voeg wat caramel en brownies toe voor de Caramel Brownie Movie Night variant. De keuze is reuze! Wil je je mix niet helemaal gemengd hebben? Dan is het verstandig om ze er doorheen te roeren nadat je het ijs en de melk hebt gemengd.

Geen mixer nodig

Het allerleukste aan dit milkshake recept is dat je deze shake kan mixen zonder mixer. Dit klinkt misschien raar, maar het is echt heel erg makkelijk. Doe je ijs en melk in een grote kom en gebruik een rubberen spatel om te roeren totdat de melk volledig is opgenomen. Simpel!

Milkshake vs. malt

Een andere variant van de milkshake is een malt. Eigenlijk is een malt precies hetzelfde als een shake, maar bevat de malt een een ander soort poeder: moutpoeder. Deze poeder voegt een rijke en licht hartige smaak toe aan het drankje. Houdt je dus meer van een wat rijkere shake? Dan kun je voor de malt variant gaan. Hou je het liever bij de milkshake? Ga dan voor de traditionele milkshake variant.

Zo maak je de milkshake in slechts drie stappen

  • Meng in een blender het ijs en de melk.
  • Optioneel: voeg hierna 2 eetlepels moutpoeder aan toe
  • Schenk het in een glas en voeg hier jouw favoriete toppings aan toe.

Lees ook: Mjammie! Zo maak je heel makkelijk heerlijke Tiramisu-milkshakes

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: delish | Beeld: Unsplash, Fatima Akram