15 min + 6 uur wachttijd min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 180 milliliter Aperol Spritz
  • 180 milliliter versgeperste jus
  • 8 bevroren aardbeien
  • Halve fles prosecco
  • Schijfjes sinaasappel
  • 2 handjes crushed ijs

Dit wil je proberen!

Aperol Spritz kan niet ontbreken op een warme zomerse dag. We bestellen het drankje niet alleen op het terras, maar maken het ook thuis om in de tuin van te genieten. Maar wist je dat het nóg beter kan? De frozen Aperol Spritz is namelijk onze nieuwe favoriet. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Frozen Aperol Spritz

Drankjesgoeroe Little Lauren deelde dit heerlijke recept op Instagram. Voor de frozen Aperol Spritz sta je iets langer in de keuken dan voor een ‘normale’, maar we kunnen je verzekeren dat het de moeite waard is. Het recept is voor twee drankjes. Ideaal om met je moeder, zus of beste vriend(in) te maken op een zomerse dag. Of om zelf van te genieten, dat kan natuurlijk ook!

Zo ga je te werk:

  • Meng de Aperol Spritz en de versgeperste jus. Verdeel het mengsel over twee (of meer) ijsblokjesvormen.
  • Zet de ijsblokjesvormen minimaal zes uur, maar het liefst een hele nacht, in de vriezer.
  • Geen bevroren aardbeien in huis? Vries dan ook verse aardbeien in.
  • Gooi als alles bevroren is de Aperol Spritz-ijsblokjes in een blender. Giet ook de prosecco en het crushed ijs erbij.
  • Blend ongeveer 20 seconden tot een gladde massa.
  • Verdeel de frozen Aperol Spritz over twee glazen.
  • Duw een paar schijfjes sinaasappel in het drankje voor de garnering.
  • Proost!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Little Lauren (@itslittlelauren)

Ook lekker: Recept: mini-cakejes met bloedsinaasappel en Aperol

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Instagram @itslittlelauren, Fem fem | Beeld: Pexels