07 juli 2023
Redactie Kookfans

‘Die kocht ik ook de eerste keer weer in de supermarkt na Robinson

April Darby schopte het in 2022 tot de halve finale van Expeditie Robinson, wat haar eetpatroon in het begin flink overhoop gooide. Inmiddels speelt ze een hoofdrol in de musical Aida. Wat eet de zangeres en musicalster eigenlijk zoal in een week? Speciaal voor Grazia hield ze een week lang haar eetdagboek bij. 

Maandag

“Ik drink elke dag (citroen-)water en neem altijd mijn supplementen: magnesium, B12, D3 en K2, ijzer en multivitaminen. Vandaag start ik met een halve banaan en een handje ongezouten cranberrynotenmix. Daarna sporten, dat bouw ik weer langzaam op. Ik ontbijt met havermout een halve banaan plus kaneel en een havercappuccino. Snel de deur uit en geen tijd om te lunchen, alleen voor een handje chips tussendoor. ’s Avonds eet ik bij een vriendin groentepasta met champignons, tomaatjes, ui en rucola. Als toetje gezonde appelkruimeltaart.”

Dinsdag

“Ik ontbijt met kruidenthee, roerei, drie glutenvrije crackers, e?e?n met pindakaas. Als tussendoortje een banaan. Vandaag alleen wat administratie, verder chillen. Ik lunch met zeven falafel-stukjes en wortel met hummus. ’s Avonds krieltjes, kipfilet en een salade met tomaat, komkommer en mozzarella. Als toetje een Snickers-ijsje. Die kocht ik ook de eerste keer weer in de supermarkt na Robinson, samen met ongeveer alles waar ik zin in had.”

Woensdag

“Ik ontbijt met een appelbeignet en lunch met twee glutenvrije crackers met pindakaas en een banaan.
’s Avonds glutenvrije pasta in de bouillon met olijfolie, peper en parmigiano, oftewel ‘armensoep’. Een Snickers-ijsje toe en tijdens het series kijken een bakje linzenchips.”

Donderdag

“Vandaag ontbijt ik met Griekse kokosyoghurt met appel, een halve banaan en cruesli. Dan drie uur in de auto voor een optreden in België met een tussenstop bij McDonald’s voor medium friet, McKroket en cola zero. ’s Avonds kies ik voor groentesoep met stokbrood, salade en quinoa salade. Vlak voor een show probeer ik niet te veel te eten om maagzuur en een after-dinnerdip op het podium te voorkomen. Op de terugweg naar huis een klein zakje chips en een mini-Snickers.”

Vrijdag

“Na een korte nacht gaat de wekker om zes uur om mijn vlucht naar Stuttgart te halen. Ik treed op tijdens een groot bedrijfsfeest, supergaaf. Ik ontbijt met croissant en thee op het vliegveld. Tussendoor een banaan. Ik lunch met een laugenecke: een mix van een croissant en een pretzel, met kaas. ’s Avonds een vega curryworst en een snee ciabatta. Als toetje kaischerschmarn: een Oostenrijkse pannenkoek.”

Zaterdag

“Weer een korte nacht, om zes uur vliegen we terug. Ik ontbijt met een laugenecke met kaas. Als lunch twee pistolets ei en een met pindakaas. ’s Avonds naar de Tina de musical. In de pauze snoep en cola zero. Na de voorstelling een kipburger.

Zondag

“Flink uitslapen en ’s middags naar de première van Igone de Jongh. Door het slaaptekort nog geen trek. Na de show wel, we gaan eten bij Woods. Ik eet een halve pizza tartufo, een halve pizza pepperoni en een scroppino. ’s Avonds een verjaardag waar ik geniet van de appelkruimeltaart, snoeptomaatjes, olijven en kleine Daims.”

Lees ook: Eetdagboek: dit eet Jennifer Lopez op een dag

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: NL Beeld