Lekker genieten: zo maak je slanke panna cotta met caloriearme saus

panna cotta

Je hoeft het nieuwe jaar niet in te gaan met twee kilo extra

Wie tijdens de decembermaand meedoet aan allerlei borrels, etentjes en festiviteiten, loopt toch wel de kans dat het getal op de weegschaal ietwat verandert. Wil je dat voorkomen en toch een beetje op je figuur letten tijdens de feestdagen? Dan hebben wij een heerlijke caloriearme panna cotta voor je!

Dit heb je nodig:

  • 2 theelepels agaragar (of 3 theelepels gelatinepoeder)
  • 300 milliliter magere melk
  • 150 milliliter slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 3 eetlepels stevia
  • 300 gram aardbeien

Zo maak je het:

  • Doe de agaragar, magere melk, 1 eetlepel stevia en slagroom in een kom en roer tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
  • Snijd het stokje vanille open en schraap het merg eruit.
  • Doe het melkmengsel in een pannetje en doe hier het vanillestokje en -merg bij. Zet het pannetje op middelhoog vuur en laat het opstaan tot het kookt. Blijf ondertussen roeren.
  • Haal het pannetje daarna van het vuur en haal het vanillestokje uit het pannetje. Laat het mengsel een minuutje afkoelen.
  • Schenk het mengsel daarna in ramekins en zet deze daarna minstens twee uur in de koelkast om op te stijven.
  • Maak ondertussen de saus: ontdoe de aardbeien van het kroontje en doe de aardbeien daarna in een blender of pureer ze met een staafmixer. Doe ze in een pannetje en voeg twee eetlepels stevia toe. Zet het pannetje op laag vuur en laat het een paar minuten pruttelen. Roer regelmatig.
  • Haal de ramekins uit de koelkast zodra de panna cotta is opgestijfd. Plaats de panna cotta daarna op een bordje door de ramekin om te draaien. Giet daarna wat van de aardbeiensaus over de panna cotta en serveer het toetje direct.

Lees ook: De Aldi komt met een fantastische wijn; bijna geen calorieën en kost maar 3 euro!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Beeld: Pixabay

error: Deze functie is uitgeschakeld