06 oktober 2017
Sabine

Wat een smakelijke oplossing

Probeer je wat af te vallen, maar lukt het niet om een platter buikje te krijgen? Dan hebben wij een goede tip om het vetverbrandingsproces rondom je buik een goede boost te geven. Het eten van deze noot zou je namelijk helpen om wat buikvet te verbranden!

Sla maar meteen een zakje van deze noten in.

Vet verbranden

Gek op noten? Dan weet je waarschijnlijk al dat amandelen best gezonde noten zijn. Oké, er zit best wat vet in, maar dat zijn gezonde vetten. Daarnaast bevatten amandelen ook nog eens veel proteïne. En… uit onderzoek is nu ook gebleken dat deze noot je helpt met het verbranden van buikvet.

Onderzoek

Uit een onderzoek dat werd gepubliceerd in de Journal of Nutrition bleek dat er een verband is tussen het verbanden van vet en het eten van amandelen. Een groep van 86 mensen met overgewicht werd op een caloriearm dieet gezet. De ene helft kreeg per dag 35 gram ongezouten amandelen en de andere groep at helemaal geen noten. Wat bleek? De mensen die amandelen aten, verloren meer vet dan de deelnemers die dat niet deden.

Portie

Fan van amandelen? Dan moeten we je helaas wel teleurstellen: een hele zak soldaat maken is niet de manier om af te vallen. Amandelen bevatten nog altijd veel (goede) vetten, maar bij een teveel aan de smakelijke noot, zul je aankomen. Houd het daarom op 35 gram per dag. Dit zijn ongeveer 20 amandelen. Best een redelijke portie, toch?

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Men’s Health | Beeld: Pexels