Sabine

Het is echt zo makkelijk als het klinkt!

Wanneer het op salades maken aankomt, weten sommigen gewoon niet waar ze moeten beginnen waardoor ze uiteindelijk op wat blaadjes sla en schijfjes tomaat kauwen. Geen wonder dat je het zo zat bent en toch grijpt naar die ongezonde dingen. Wil je je salade echt gezond maken? Zorg dan voor veel groenten én voeg dit ene ingrediënt toe.

Aan dit ingrediënt had je vast niet gedacht.

Ingrediënt
Vind je het moeilijk om te geloven dat je je salade met een simpel ingrediënt gezonder maakt? Laat ons je dan het tegendeel bewijzen. Er is namelijk een ding wat je kunt toevoegen om het nóg gezonder te maken: olie. Jep, het is wellicht het laatste waar je aan dacht.

Voedingsstoffen
Uit onderzoek van the University of Iowa blijkt dat een eetlepel olie je salade (of groentes) veel voedzamer maakt. Door de olie door je salade te doen, is je lichaam in staat om acht voedingsstoffen beter op te nemen, waaronder vitamine K, vitamine A en twee vormen vitamine E. Je zou dus voortaan een dressing op basis van olie over je salade kunnen doen. Let wel op dat je niet té veel dressing over je salade doet, want de olie is wel calorierijk.

Lees ook: Misschien een gekke combi, maar het smaakt héérlijk: witlofsalade met Licor 43

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Prima | Beeld: Pixabay