15 augustus 2017
Desy

Caloriearm én goedkoop, gewoon bij de Aldi!

Wij houden wel van een wijntje op zijn tijd maar balen er soms wel van dat je daarmee met een paar slokken een paar honderd calorieën binnen hebt gekregen. We waren dan ook uitzinnig van vreugde toen we erachter kwamen dat de Aldi tegenwoordig een caloriearme wijn verkoopt!

Aldi rosé
Dat je voor een drankje bij de Aldi moet zijn is ons niet onbekend; de Franse rosé die de naam ‘Exquisite Collection Côtes De Provence 2016’ draagt, won een zilveren medaille op de International Wine Challenge, oftewel de Oscars onder de wijnen. Niet alleen kun je deze wijn bij Aldi bemachtigen, je betaalt er slechts acht euro voor! De wijn kreeg onder andere een zilveren plak omdat de wijn is gemaakt van rijp, zomers fruit met een royaal zuurpalet. Ook werd er lovend gereageerd op de frisse afdronk van de rosé.

Caloriearme wijn
Nu komt de budgetsupermarkt met een nieuwe parel; een reeks wijntjes die laag in calorieën én in prijs zijn. Het gaat hierbij om een Chileense Merlot, een witte Zinfandel rosé, een Chileense Sauvignon Blanc en een Italiaanse Pinot Grigio. Omdat het alcoholpercentage in de wijn maar 5,5% is (in een normale wijn ligt dit percentage op 12%), is het niet gek dat de wijn veel minder calorieën bevat. Waar een normaal glas wijn al gauw zo’n 130 calorieën bevat, zit er in een glas Featherweight wijn van de Aldi slechts 52 tot 59 calorieën. Momenteel is de wijn alleen nog maar verkrijgbaar in Britse vestigingen, nu maar hopen dat het snel naar Nederland komt!

Fan van dit bericht? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Flair | Beeld: Pixabay