Ingrediënten
  • 500 gram lamsgehakt
  • 1 kleine rode ui
  • 1 theelepel koriander
  • 1 eetlepel munt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 x 400 gram gepelde tomaat (blik)
  • 1-2 theelepels sambal
  • 1 theelepel suiker
  • 200 gram Griekse Yoghurt
  • 2 eetlepels pijnboompitten
Desy
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram lamsgehakt
  • 1 kleine rode ui
  • 1 theelepel koriander
  • 1 eetlepel munt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 x 400 gram gepelde tomaat (blik)
  • 1-2 theelepels sambal
  • 1 theelepel suiker
  • 200 gram Griekse Yoghurt
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Köfte maak je makkelijk zelf met dit recept!

Köfte zijn heerlijke gekruide platte balletjes van lamsgehakt. Het Turkse gerecht is vanwege zijn bijzondere smaak al jaren populair in de Nederlandse keuken. Denk je dat het moeilijk te bereiden is en het je het nooit geprobeerd? Dan moet je dit recept eens proberen! Hartstikke makkelijk én lekker!

Zo maak je het:

  • Laat acht houten satéprikkers 20 minuten weken in water zodat ze niet verbranden.
  • Snijd de ui fijn.
  • Doe het lamsgehakt (je kunt overigens ook rundergehakt gebruiken) in een kom en meng dit met de ui, koriander en munt. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Vorm het gehaktmengsel in acht worsten van elk ongeveer tien centimeter lang.
  • Steek een satéprikker verticaal door de worsten heen.
  • Maak nu de saus. Verhit de olie in een pan en voeg de geperste of fijngesneden knoflook toe.
  • Bak de knoflook even mee en voeg dan de tomaten, sambal en suiker toe.
  • Laat de saus ongeveer 15-20 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Grill de köfte in 6 -8 minuten gaar.
  • Draai ze ondertussen herhaaldelijk om.
  • Serveer de köfte met de saus en de Griekse yoghurt.
  • Strooi er voor het serveren nog geroosterde pijnboompitten overheen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Dit is waarom je na het koffiedrinken naar de wc moet

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Pixnio