Ingrediënten
  • circa 5/6 plakjes bladerdeeg (half ontdooid)
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels bloem
  • 400 gram aardappels
  • 2 bosuien
  • 150 gram gerookte kipreepjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Handjevol geraspte kaas
Robby
15 + 30 min.
6 - 8 pers.
Ingrediënten
  • circa 5/6 plakjes bladerdeeg (half ontdooid)
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels bloem
  • 400 gram aardappels
  • 2 bosuien
  • 150 gram gerookte kipreepjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Handjevol geraspte kaas

Lekker als lunch en avondeten: deze quiche met aardappelen en bosui!

Deze heerlijke variant is heel makkelijk om te maken en ontzettend smaakvol. En wat helemaal geweldig is, koud is ‘ie net zo lekker! Dus je hebt de volgende dag nog een heerlijke lunch ook, wat wil je nog meer? Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en het kost je niet meer dan een half uurtje van een tijd.

Een lekkere quiche is eigenlijk altijd wel lekker, want je kan er echt álle kanten mee op. De basis is hetzelfde maar met de vulling kan je je totaal uitleven en daar houden wij van!

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Verdeel de bladerdeeg over de bodem en zijkant van je quichevorm.
  • Schil je aardappels en snijd deze in kleine blokjes. Kook of bak de aardappelblokjes (circa 18 minuten met een beetje olijfolie en de deksel erop).
  • Meng de eieren met het bloem en voeg daarna ook de crème fraîche en het paprikapoeder toe.
  • Meng alles goed totdat het één geheel is. Snijd de bosuien in ringen.
  • Verdeel de aardappelblokjes, de bosui en de kipreepjes over het bladerdeeg en giet hier vervolgens het ei-mengsel overheen.
  • Verdeel eventueel nog wat geraspte kaas over de top en dan kan de hartige taart voor circa 30 tot 40 minuten in de oven.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Dit is waarom je na het koffiedrinken naar de wc moet

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: videostill