Is het al pasen? Deze heerlijke gevulde eieren met zalm kunnen wij het hele jaar door wel eten!

eieren

Deze gevulde eieren zijn een feestje om naar te kijken én om te eten!

Met de lente die is aangebroken staat Pasen natuurlijk ook weer voor de deur. Zondag 16 april is het alweer zover en dan kunnen we weer gezellig met z’n paasbrunch! Wij hebben er alweer zin in, heerlijk!

Een paasstol, gekookte eieren, roerei, lekkere broodjes en chocoladeeitjes, het is altijd weer smullen geblazen. Een heerlijk gevuld eitje misstaat natuurlijk ook niet op de brunchtafel en wij hebben een variant die geweldig smaakt en er erg feestelijk uitziet!

Wat heb je nodig?

  • 12 medium eieren, hardgekookt en gepeld
  • 150 gram gerookte zalm
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels zure room
  • 1,5 theelepel gehakte verse dille + wat takjes als garnering
  • zout en peper

Hoe maak je ze? Halveer de eieren in de lengte en haal voorzichtig het eigeel eruit. duw het eigeel met de achterkant van een lepel door een fijne zeef en vang het op in een kom. Meng bijna alle gerookte zalm en mayonaise in een keukenmachine totdat het een glad mengsel is. Voeg dit mengsel toe aan het eigeel. Roer de zure room en dille erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schep het mengsel in de eieren of gebruik een spuitzak. Knip of snij sliertjes van de overgebleven gerookte zalm. Garneer de eieren met de zalm en takjes dille!

Like Kookfans op Facebook!

Vond je dit leuk? Meer weten? Volg ons op Facebook!

Heb ik al gedaan
error: Deze functie is uitgeschakeld