20 juli 2018
Desy

Met deze tips wordt je oven blinkend schoon!

Ook al haal je vaak genoeg een doekje over het aanrecht heen en was je de afwas altijd netjes af, er is toch vaak een onderdeel van de keuken dat overgeslagen wordt. Aan de oven wordt bij het schoonmaken vaak niet gedacht. Kan die van jou ook wel een goede schoonmaakbeurt gebruiken? 

We geven je zeven manieren waarop je dat kunt doen.

1. Baking soda en waterstofperoxide

Je kunt je oven heel goed schoonmaken met baking soda en waterstofperoxide. Meng de baking soda met de waterstofperoxide en doe hier een beetje chloor bij. Poets je oven ermee en voeg dan een beetje wittewijnazijn aan het mengsel toe. Poets nogmaals. Belangrijk: draag wel handschoenen en een mondkapje.

2. Badkamerreiniger

De oven kan, ook al zegt de naam van het schoonmaakmiddel iets heel anders, ook prima schoongemaakt worden met badkamerreiniger. Spuit het schoonmaakmiddel in de oven, laat minstens een uur inwerken en veeg het weg. Spoel eventueel nog een beetje na.

3. Gekookt water

Gekookt water leent zich enorm goed voor het losweken van hardnekkig vuil. Breng een grote pan met water aan de kook en zet deze in de oven. Doe de deur goed dicht en laat de stoom al het vuil losweken. Poets daarna nog even na met een sopje om al het vuil uit de oven te halen.

4. Baking soda, afwasmiddel en azijn

Met de baking soda met het afwasmiddel en poets je oven met het mengsel. Je kunt het eventueel verdunnen met een beetje water. Vul vervolgens een spuitfles voor de helft met het sopje en voor de helft met azijn. Spuit dit in de oven, laat 10 minuten intrekken en poets met een vochtige doek.

Nog meer schoonmaaktips voor een glanzende oven vind je op de volgende pagina!

Pagina 1/2