14 maart 2019

Lekkere manieren om meer groenten te eten

“Eet je wel genoeg groenten?”, een vraag die iedereen vast weleens heeft gehoord. Het Voedingscentrum drukt mensen op het hart om dagelijks 250 gram groenten te eten. Hoewel dit haalbaar lijkt voor velen, komt lang niet iedere Nederlander aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten. Daarnaast is lang niet elke groente even lekker. Gelukkig hebben we vier smaakvolle variaties gevonden waardoor groenten wél lekker worden!

Zo maak je het jezelf een stuk makkelijker om meer groenten te eten.

Friet

Een makkelijke én smakelijke manier om meer groenten binnen te krijgen is om er frietjes van te maken! Met name zoete aardappelen en pompoen lenen zich goed voor het maken van friet. Nog een voordeel: je hoeft deze frieten niets eens in de frituurpan te doen. Ze kunnen net zo goed in de oven, waardoor ze nog gezonder zijn. Daarnaast kun je van zoete aardappelen ook deze zoete aardappelpizzaatjes maken. Leuk voor de kids!

Mixen

Nog een makkelijke manier om meer groenten te eten is door bepaalde groenten te verwerken in dagelijkse maaltijden. Maak je bijvoorbeeld lekkere pannenkoeken? Voeg dan eens een handjevol spinazie toe aan het beslag. Of maak je een lekkere omelet als lunch, voeg dan eens groenten als paprika, spinazie of tomaten toe. Je standaard maaltijden krijgen op deze manier veel meer smaak én bevatten ook nog eens veel meer gezonde voedingsstoffen.

Pasta

Eén gerecht dat veel gemaakt wordt in de Nederlandse keuken is pasta. Maar wist je dat het heel makkelijk is om de pasta te vervangen door een groente? Probeer bijvoorbeeld eens deze heerlijke courgetti (spaghetti gemaakt van courgette) om op een lekkere en verantwoorde manier je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen.

Snacks

Zin in een tussendoortje? Kies dan voor een groente met een lekkere dip als snack! Snijd wat wortelen, komkommer of selderij in strengen en dip deze in hummus of een lekker zelfgemaakte dipsaus. Daarnaast kun je van veel groenten ook chips maken! Bekijk dit recept maar eens voor het maken van heerlijke wortelchips of chips van courgette.

Lees ook: Recept: romige champignonsoep met witte wijn

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: Flickr, Abdulla Al Muhairi