05 maart 2018

Courgette chips is gezonder dan andere snacks en even lekker!

We snappen het: af en toe heb je zin in een tussendoortje. Het liefste trek je dan natuurlijk een zak M&M’s of chips open, maar achteraf heb je hier toch altijd spijt van. Beter kun je deze courgette chips maken, veel gezonder en echt net zo lekker! 

Dit heb je nodig:

  • 1 courgette
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 theelepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel peper

Zo maak je het:

  • Snijd de courgette in plakjes door middel van een kaasschaaf of een dunschiller. Doe de plakjes in laagjes in een vergiet en bestrooi iedere laag met zout. Laat 1 uurtje uitlekken.
  • Verhit de oven voor op 120 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Vet het bakpapier in met een beetje olie.
  • Dep de plakjes courgette droog met een beetje keukenpapier en plaats op de bakplaat. Vet de bovenkant van de courgette nog even in met een beetje olie. Bestrooi met paprikapoeder en zwarte peper.
  • Bak de plakjes in de voorverwarmde oven in 45 minuten knapperig en gaar. Doe de oven uit maar laat de chips nog 1 uurtje in de oven zitten om ze extra knapperig te maken.

Lees ook: Frikansushi: de nogal… bijzondere combi van sushi en frikandel speciaal

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: All Day I Dream About Food | Beeld: videostill