22 maart 2018

De wortelchips ziet er nog vrolijk uit ook!

We hebben het allemaal wel eens gedaan; een hele zak chips opeten terwijl je lui op de bank ligt en een film kijkt. Lekker, dat zeker, maar niet even gezond. Wil je toch genieten maar met iets minder schuldgevoelens? Dan is deze heerlijke wortelchips ideaal!

Dit heb je nodig voor 8 porties:

  • 900 gram wortelen (de dikste wortelen die je kunt vinden)
  • 60 milliliter olijfolie
  • 1 eetlepel zeezout
  • 1 theelepel komijn, gemalen
  • 1 theelepel kaneel, gemalen

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat (het liefst meerdere) met bakpapier en zet aan de kant. Snijd de uiteinden van de wortelen af en snijd in dunne plakken met een kaasschaaf of een dunschiller.
  • Plaats de wortelplakjes in een grote kom en voeg de olie, het zout, de komijn en de kaneel toe. Schud alles goed door elkaar om ervoor te zorgen dat alle plakjes bedekt zijn.
  • Leg de plakjes nu in een enkele laag op de bakplaat en bak 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat de uiteinden opkrullen en knapperig worden. Draai dan alle plakjes om en bak nog 5 tot 8 minuten.
  • Laat afkoelen. Je kunt ze tot twee weken bewaren in een luchtdichte bak.

Lees ook: Binnen drie minuten maak je heerlijke boerenkoolchips in de Airfryer

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: A Spicy Perspective | Beeld: videostill