24 juli 2017

Deze saus ga je geheid vaker maken

We zijn dol op chips, maar wanneer je je chippie rijkelijk in een saus dipt, barsten de chipsengelen uit in een lofzang van voedselgenot. Hoewel je nóg meer calorieën naar binnen stouwt wanneer je geniet van een dipsaus bij de chips, is dat het absoluut waard. Deze dipsaus maakt de chipsliefhebber helemaal gelukkig!

Wat heb je nodig voor 6 á 8  personen?

  • 2 zakken tortillachips
  • 200 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 80 gram geraspte kaas
  • 300 gram salsasaus
  • 20 á 30 gram rucola, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst of een theelepel knoflookpoeder

Wat moet je doen?

  • Doe de roomkaas en de salsa in een grote kom en roer dit tot een geheel.
  • Voeg de rucola, knoflook en kaas toe en roer dit opnieuw goed.
  • Zet de saus een halfuurtje in de koelkast voor deze wordt gegeten.
  • Eet de saus met tortillachips, uiteraard zijn andere soorten chips ook mogelijk.

Variatietip: dol op tomaten? Voeg 100 gram cherrytomaten aan de saus toe. Snijd ze wel eerst in stukjes.

Bekijk hieronder hoe je deze saus maakt:

Wil je dit recept bewaren? Het kan op Pinterest

Beeld: Kookfans