Ingrediënten
  • 4 eetlepels boter
  • 1 eetlepel olie
  • 2 gele uien, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 750 gram champignons of paddenstoelenmix, in plakken gesneden
  • 4 theelepels verse tijm, gesneden
  • 120 milliliter (droge) witte wijn
  • 6 eetlepels bloem
  • 960 milliliter sterke bouillon
  • 240 milliliter slagroom
  • Snuf zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, fijngesneden
40 min.
4 - 6 pers.

Om je vingers bij af te likken

Een heerlijke warme soep staat bijna gelijk aan een fijne knuffel. Deze romige champignonsoep is daar het perfecte voorbeeld van. Vetarm is-ie niet te noemen, maar de soep is de calorieën absoluut waard.

Voor deze champignonsoep mag je ons ’s nachts wakker maken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Hoe maak je de champignonsoep?

  • Verhit de boter en olie in een grote pan op een middelhoog vuur. Voeg de uien toe en sauteer 2 tot 3 minuten.
  • Doe de knoflook erbij en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de champignons en tijm toe en bak 5 minuten. Schenk de wijn erbij en laat 3 minuten koken.
  • Voeg de bloem toe en roer alles goed door, bak dit 2 minuten.
  • Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat de soep 10 tot 15 minuten op een middelhoog vuur staan. Roer af en toe door.
  • Zet de soep op een laag vuur en schenk de slagroom erbij. Wil je de soep wat minder vet maken? Vervang de helft van de slagroom door melk. In dit geval gebruik je 120 milliliter slagroom en 120 milliliter melk. Laat de soep nog even op het vuur staan.
  • Breng de soep op smaak met zout, peper en peterselie.
  • Serveer de soep met eventueel wat extra peterselie.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Romige witlofsoep met of zonder spekjes

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cafe Delites | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 4 eetlepels boter
  • 1 eetlepel olie
  • 2 gele uien, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 750 gram champignons of paddenstoelenmix, in plakken gesneden
  • 4 theelepels verse tijm, gesneden
  • 120 milliliter (droge) witte wijn
  • 6 eetlepels bloem
  • 960 milliliter sterke bouillon
  • 240 milliliter slagroom
  • Snuf zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, fijngesneden