14 maart 2019
4 min.
20 pers.

Snel, makkelijk en romig!

Wij zijn gek op pasta’s met witte sauzen. Helemaal als de pasta makkelijk te maken is, maar wel veel smaak bevat, zijn we er als de kippen bij. Wil jij snel een lekkere pasta op tafel zetten? Maak dan eens deze pasta pesto met kip en groene asperges!

Een kind kan de was doen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de pasta pesto?

  • Kook de pasta in zout water al dente, ga ondertussen verder met de rest van het recept.
  • Snijd de kipfilets in de lengte doormidden. Breng beide kanten van de kipfilets op smaak met zout en peper.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg de kip toe als de olie heet is en bak hem tot-ie gaar is. Zo’n 3 minuten per kant.
  • Haal de pan van het vuur en laat de kip afkoelen, snijd de kip daarna in blokjes en zet apart.
  • Snijd zo’n 1 tot 2 centimeter van de onderkant van de asperges af en snijd de asperges vervolgens in stukken.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de stukjes asperge toe. Bak de asperges 3 minuten en roer af en toe.
  • Schenk de slagroom bij de asperges en kook het geheel 3 tot 5 minuten, roer af en toe.
  • Roer daarna de pesto erdoorheen en voeg de kip toe. Laat het geheel 2 minuten koken.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Giet de pasta af en roer de pasta door de saus.
  • Serveer de pasta met verse basilicum. Geniet ervan!

Ook lekker: Tomatensoep met zongedroogde tomatenpesto

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Natashas Kitchen | Beeld: videostill 

Ingrediënten
  • 340 gram pasta naar keuze
  • 2 middelgrote kipfilets
  • Snufje zout en peper
  • 450 gram groene asperges
  • 450 milliliter slagroom
  • 70 gram pesto
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Verse basilicum om te serveren