Wist jij dit?

Wij zijn dol op chocolade en hebben hier ook bijna elke dag zin in. Soms iets té veel zin, waardoor we aan niets anders kunnen denken. Wil jij niet aan de cravings toegeven? Er is een vrucht die schijnt te werken tegen deze behoefte.

Avocado

Heb jij veel moeite om alle chocolade paaseieren, repen en taarten te weerstaan? Dan moet je voortaan een avocado eten. Een avocado zit namelijk vol met vezels die ervoor zorgen dat je behoefte aan suiker weggaat. Daarnaast zit de groene vrucht bomvol eiwitten en gezonde vetten. Je krijgt dus een verzadigd gevoel en je hoeft geen chocolade meer.

Bloedsuikerspiegel

Een suiker craving ontstaat doordat je te weinig voedingsstoffen in je lichaam hebt. Maar ook je bloedsuiker kan een rol spelen. Als je bijvoorbeeld een paar uur niets eet, gaat je bloedsuikerspiegel dalen. Hierdoor krijg je een hongerig gevoel – dit is een seintje van je lichaam dat je eten nodig hebt. Als je vervolgens weer wat gaat eten, stijgt je bloedsuikerspiegel en heb je geen last meer van cravings. Kortom, gedurende de dag eten zorgt ervoor dat je niet snel voor de suikers kiest.

Gouden vrucht

Een stabiele bloedsuikerspiegel krijg je dus door regelmatig te eten, maar uit onderzoek blijkt ook dat avocado’s ervoor zorgen dat het niet teveel schommelt. Daarnaast zorgen de vezels in de vrucht ervoor dat je spijsvertering trager wordt, en dit zorgt weer voor een bloedsuikerspiegel zonder pieken of dalen.

Inspiratie

Nu kun je kiezen voor een boterham met mashed avocado, maar je kunt het ook een twist geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van knapperige avocadofrietjes? Op de redactie van Kookfans zijn wij ook dol op de creamy pasta avocado carbonara met romige saus. Daarnaast is een eiersalade met avocado ook een van onze favorieten. Kortom, een goed excuus om de keuken in te duiken!

Lees ook: Met dit trucje blijven je avocado’s maandenlang rijp

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Fem-Fem | Beeld: Pexels