30 min.
2 pers.

Een heerlijke variatie op de alom geliefde Italiaanse klassieker

Pasta carbonara is niet voor niets een Italiaanse klassieker. Het romige gerecht met guanciale en pecorino is alom geliefd. Toch zijn we altijd op zoek naar leuke en nieuwe variaties op de klassieker. En deze creamy pasta avocado carbonara is zeker een winnaar!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo ga je te werk:

  • Meng de avocado, knoflook, citroensap en het eigeel samen met een blender of keukenmachine.
  • Giet onder het mengen de volvette slagroom langzaam bij het mengsel. Mix tot de saus glad is. Zet opzij.
  • Snijd de baconstrips in kleine stukjes en kook deze in een pan. Zet daarna ook deze opzij.
  • Breng het water voor de spaghetti aan de kook in een grote pan. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  • Giet de spaghetti vervolgens af in een vergiet en laat de pasta uitlekken. Voeg een eetlepel olijfolie aan de spaghetti toe.
  • Voeg de saus, bacon, parmezaanse kaas, zout en peper toe. Meng dit goed door elkaar.
  • Garneer de pasta avocado carbonara met nog wat extra parmezaanse kaas.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Dit zijn de gezondheidsvoordelen als je elke dag een avocado eet 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty

Ingrediënten
  • 1 avocado
  • 1 eigeel
  • 120 milliliter volvette slagroom
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 citroen, geperst
  • 55 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 3 baconstrips
  • 225 gram spaghetti
  • 1 eetlepel olijfolie