Een eenvoudige en fascinerende lifehack!

Avocado’s: we zijn er dol op. Ze zijn voor diverse gerechten te gebruiken: je kunt ze op brood eten, maar je kunt ze ook in de oven doen of er frietjes mee maken. Toch kleeft er ook een nadeel aan de vruchtgroente, namelijk dat ze snel bruin worden. We hebben handige tip voor je waarmee je avocado’s maandenlang rijp blijven!

Frustratie

Avocado’s kunnen het ene moment volledig eetrijp in je fruitschaal liggen en het volgende moment bruin en zacht zijn. Dit levert vaak nogal wat frustratie op, zeker omdat avocado’s niet bepaald goedkoop zijn. Er is gelukkig een trucje waarmee je die frustratie kunt voorkomen. Avocado’s zijn blijkbaar maandenlang te bewaren. The more you know!

Handigheidje

Het trucje is afkomstig van Bethany Ugarte, eigenaresse van de receptenwebsite Lilsipper en auteur van het boek Digest This. Zij maakt al jarenlang gebruik van dit handigheidje en heeft er een video van gedeeld op haar Instagram-pagina. “Ik doe dit al jaren en het is een van de beste trucjes. Iedereen zou dit moeten weten!”, schrijft Bethany bij de video. Bekijk hem hieronder:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bethany Ugarte (@lilsipper)

Vriezer

Wat blijkt nou het grote geheim te zijn? Avocado’s invriezen. Als je de avocado vervolgens uit de vriezer haalt, even onder de warme kraan houdt en een kwartiertje op het aanrecht laat liggen, is hij volledig eetrijp. Met dit trucje kun je avocado’s tot wel vier maanden (!) in de vriezer bewaren en zien ze er daarna uit alsof je ze net gekocht hebt. Tijd om wat meer ruimte vrij te maken in de vriezer dus!

Lees ook: Aha: dit is de beste manier om je avocado te snijden

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Well and Good | Beeld: Unsplash (Gil Ndjouwou), Instagram Lilsipper