12 april 2022

Staat jouw favoriet ertussen?

Pasen is niets zonder paaseieren, vooral met een bijzondere smaak of vulling. Omdat er een hele hoop smaken in omloop zijn, heeft Kookfans je een handje geholpen en verschillende smaken geproefd. Benieuwd welke smaak de allerlekkerste is? Lees dan verder! 

Kookfans test

We zijn allemaal bekend met de bekende witte, pure en melkchocolade eieren. Tegenwoordig worden de meest bijzondere en ietwat aparte smaken verkocht, van Limoncello tot Vlaflip en zelfs met alcohol, zoals Boswandeling en Flügel. Om je een handje te helpen – en vooruit, ook voor onszelf – hebben we 22 smaken geproefd die op dit moment populair zijn. Afkomstig van supermarkten Jumbo en Lidl, en chocoladewinkel Très Bien. Onze redactie heeft grondig geroken, geproefd en beoordeeld zodat je voortaan meteen weet welke smaak jij moet kopen. Ideaal!

Top 10

De paaseieren zijn door de Kookfans-jury getest op smaak en hoeveel je ervan kunt eten zonder misselijk te worden. Daar is de volgende top 10 uit voortgekomen:

  1. Melk – Lidl
  2. Limoncello – Très Bien
  3. Hazelnoot – Lidl
  4. Vanille – Lidl
  5. Boswandeling pink – Très Bien
  6. Pistache – Lidl
  7. Melk suikervrij – Très Bien
  8. Banaan – Lidl
  9. Hazelnoot caramel – Très Bien
  10. Stroopwafel – Jumbo

De winnaar

Hoewel de schappen vol liggen met bijzondere smaken, laat deze test nogmaals goed zien dat er niets mis is met een ‘normaal’ eitje van melkchocolade. De jury omschreef de smaak als volgt: “Een lekker eitje, niets verkeerd aan!”. Limoncello van Très Bien verdiende een tweede plaats, en is wat ons betreft het beste eitje voor mensen die willen experimenteren met smaken. “Hele lekkere combinatie van frisse limoen en pure chocolade”, aldus de jury. Smakelijk Pasen!

Lees ook: Chocolade paaseieren over? Maak er dan deze verrukkelijke croissantjes van!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Beeld: iStock