Vivian

De beste schoonmaakmiddelen heb je al in huis

Voor elk klusje heb je wel een speciaal schoonmaakmiddel. Glazen wassen doe je met een glasreiniger, vlekken poetsen doe je met een vlekverwijderaar en vieze geurtjes verwijder je met een ontgeurder. Heb je al die producten nou niet in huis? Dan kun je ook een kijkje nemen in je voorraadkast. Met deze zes etenswaren kun je namelijk ook schoonmaken. 

1. Cola

Cola is niet alleen een heerlijk verfrissend drankje, je kunt er ook het een en ander mee schoonmaken. Zo kun je het drankje onder andere gebruiken om je waterkoker te ontkalken, om de wc schoon te maken, een aangebrande pan te poetsen en om roest als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen.

2. Wit brood

Geen vlekverwijderaar in de buurt, maar wel een sneetje wit brood? Ook daarmee kun je vervelende vlekken mee wegpoetsen. Snijd de korstjes van het sneetje af, rol het brood tot een balletje en dep hiermee over de vlek.

3. Thee

Als jij hardhouten vloeren in huis hebt, weet je hoe lastig het is om deze schoon te maken. Ook daar is een trucje voor: (zwarte) thee. Poets je vloer hiermee en hij is schoner dan ooit tevoren. Pas wel op, dit trucje is alleen geschikt voor donkere, houten vloeren.

4. Ketchup

Je zou waarschijnlijk niet denken dat dit rode sausje goed is om mee schoon te maken, maar toch is het zo. Aangekoekte pannen en potten krijg je er zo mee schoon en ook je zilver zal blinken als nooit tevoren.

5. Rijst

Vazen en flessen met een lange, dunne nek zijn ontzettend lastig om schoon te maken. Gelukkig kan rijst je daar een handje bij helpen. Vul de fles of vaas met wat warm water en droge rijstkorrels (en eventueel azijn of afwasmiddel). Het enige wat je hoeft te doen is een paar keer goed te schudden en de vaas of fles is weer helemaal schoon. Ook rijstwater dat je overhoudt na het koken kun je gebruiken voor schoonmaakklusjes als het reinigen van de douche, het aanrecht of de wc.

6. Oploskoffie

Een vreemd geurtje in je huis? Daar kan oploskoffie bij van pas komen. De korrels absorberen namelijk geurtjes, waardoor je huis in een mum van tijd weer lekker ruikt.

Lees ook: Kalkaanslag in de waterkoker? Zó maak je hem goed schoon!

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash, Crema Joe