Je hebt het wondermiddel al in huis!

Je staat er misschien niet vaak bij stil, maar de waterkoker wordt ook vies. Ook al doe je er alleen maar water in, je moet hem toch af en toe goed schoonmaken. Er ontstaat namelijk snel kalkaanslag en dit is moeilijk om te verwijderen. 

Kalkaanslag in de waterkoker lijkt hardnekkig, maar met deze tip is het zo opgelost!

Zo ontstaat kalkaanslag

Kalkaanslag is een hardnekkig en vervelend probleem dat zich vaak in de badkamer op kranen en glazen wanden nestelt. Maar ook je waterkoker is de pineut wat kalkaanslag betreft. Wanneer een nat oppervlak niet snel genoeg afgedroogd wordt, gaat het kalk dat in ons leidingwater zit zich afzetten op het sanitair. Dit ziet er hartstikke vies uit en maakt dat de binnenkant van je waterkoker wit uitslaat. Gelukkig is dat makkelijk op te lossen met deze tip!

Je bent er zo vanaf

Vul de waterkoker met water. Snijd nu een citroen doormidden en pers deze uit met behulp van een citruspers. Vang het citroensap op en voeg het toe aan het water. Voeg nu een flinke scheut azijn toe aan het water en laat het geheel een paar uur inweken. Schob de binnenkant van de waterkoker daarna goed met een afwasborstel. Giet hem leeg en vul opnieuw met water. Breng aan de kook om nog een keer goed uit te spoelen. Giet het water uit de waterkoker, droog de binnenkant af en hij is weer als nieuw!

Deze tip bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Tips en Weetjes©