Maayke

Deze handige tips hadden we eerder moeten weten

Op z’n tijd kan een koud glas cola héérlijk zijn! Natuurlijk weten we ook allemaal wel dat we het niet té vaak moeten drinken, vanwege de hoge hoeveelheid suikers dat er in deze frisdrank zitten. Dus mocht je in de koelkast nog een beetje in de fles overhouden, lees dan snel verder want dit is waar je cola nog meer voor kan gebruiken in huis.

Het is echt ongelofelijk waar je deze frisdrank nog meer voor kan gebruiken in huis.

De wc schoonmaken

Een leuk karweitje is het niet: de wc schoonmaken. Vervelende en hardnekkige (kalk)aanslag in je wc krijg je niet zo maar even schoon. De oplossing? Gewoon een blikje cola in de wc gieten! Laat het een uurtje intrekken, borstel de wc schoon en trek de wc door. Het zuur in dit drankje verwijdert namelijk alle hardnekkige aanslag in je wc.

Zwarte aanbaklaag

Het is ons allemaal wel eens overkomen: eten laten aanbranden in een pan. Er blijft een vieze zwarte aanbaklaag achter in je pan. Ook deze aanslag is vaak lastig te verwijderen. Wil je jezelf het nodige schrobwerk besparen? Doe dan cola in de pan, laat dit een paar uur staan en was daarna de pan op de gebruikelijke manier af. 

Marineren

Je gerechten marineren met cola? Het klinkt misschien vreemd, maar het is ongelofelijk lekker! Een satémarinade, kip- of varkensvleesmarinade, het kan allemaal. Onze persoonlijke favoriet? Deze met cola gemarineerde spareribs. Echt een keer het proberen waard!

Als medicijn

Van oorsprong is de succesformule voor cola in 1880 ontwikkeld als medicijn door een apotheker. Het doel hiervan was om een simpel medicijn tegen duizelingen te ontwikkelen. Tegenwoordig kan cola nog steeds goed helpen tegen opkomende misselijkheid, diaree en bij keelpijn. Vanwege deze werkingen wordt ook vaak geadviseerd om cola te drinkenna elke maaltijd in exotische landen. De bacteriën in cola verminderen de kans op voedselvergiftiging.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Weet Magazine | Beeld: Pexels