Christel
90 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 7 stronkjes witlof
  • 50 gram roomboter
  • 1 grote perssinaasappel
  • 1 eetlepel honing
  • Snufje peper en zout

Zo lust iedereen het

Witlof kun je op de traditionele Hollandse manier maken: met een plakje ham en kaas. Hoewel dit overheerlijk is, kun je deze groente ook in sinaasappelsap bereiden. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar dit is ontzettend lekker. Lees hieronder hoe je gekarameliseerde witlof met sinaasappelsap maakt.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Halveer de stronkjes. Vet een ovenschaal in met 20 gram van de boter. Leg de stronkjes met het snijvlak naar beneden in de schaal.
  • Sprenkel een beetje honing over de stronkjes.
  • Pers de sinaasappel uit en schenk dit over de groente. Doe een beetje zout en peper over de stronkjes en verdeel de rest van de boter hierover.
  • Bak de stronkjes vijftien minuten in de oven. Haal de schaal daarna even uit de oven en besprenkel de groenten met het vocht uit de schaal. Herhaal dit proces om de tien minuten voor ongeveer een uur.

Wil je ook eens andere lof-recepten uitproberen? Dit kun je er ook mee maken:

Lees ook: Te veel gegeten? Déze tips verminderen je volle gevoel!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: AH | Beeld: Pixabay