Rowan Hattu
15 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 grote tomaten
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 kleine rode ui
  • 60 milliliter olijfolie
  • 2 eetlepels rodewijnazijn
  • Zout en peper

Snel, fris en ook nog eens megalekker

Nu de warmere dagen steeds vaker voorbijkomen, is er natuurlijk niets lekkerder dan een frisse salade. Enne, dan zit je met dit recept goed. Deze tomatensalade met avocado en ui is namelijk een grote favoriet onder de Kookfans-redactie.

Zo maak je deze simpele, frisse tomatensalade met avocado en rode ui

  • Allereerst verwijder je de kern van de tomaten.
  • Daarna snij je deze in kleine partjes.
  • Vervolgens doe je deze in een kom.
  • Pak de versnipperde rode ui erbij en voeg deze dan ook toe aan de kom.
  • Daarna voeg je de olijfolie, rodewijnazijn en wat peper en zout toe.
  • Verdeel vervolgens de tomatensalade over twee bordjes.
  • Pak dan de avocado en snij deze in tweeën.
  • Verwijder dan de pit en snij het vruchtvlees in dunne plakjes.
  • Leg deze vervolgens boven op de twee bordjes met tomatensalade.
  • Pak wat zout en peper en voeg dit nog toe voor de smaak.
  • Druppel er dan wat olijfolie overheen.
  • Maak het af met wat versgemalen zwarte peper.
  • Bon appetit!

Lees ook: Zelf karamelsaus maken: stap voor stap uitgelegd

Artikel bewaren? Pin hem dan snel op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock