Rowan Hattu
5 + 15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 250 milliliter passata
  • 250 gram rijst
  • 250 milliliter bouillon
  • Verse peterselie
  • Citroen

Jammie!

Ben jij groot liefhebber van rijst, maar wil je een keertje een andere variatie uitproberen? Dan zit je met dit recept goed. Deze Griekse tomatenrijst is namelijk de perfecte variatie op jouw ‘normale’ rijstmaaltijd. Probeer het snel uit!

Zo maak je de Griekse tomatenrijst

  • Allereerst pak je een diepe pan.
  • Zet deze pan op het vuur en voeg dan de olijfolie toe.
  • Vervolgens verhit je de olie op een middelhoog vuurtje.
  • Voeg dan de ui toe aan de pan.
  • Bak dit goed door tot het glazig is.
  • Voeg hier dan de knoflook aan toe en bak deze drie minuten mee.
  • Daarna doe je de rijst in de pan en bak deze dan twee minuten mee.
  • Vervolgens pak je de oregano, passata en bouillon en voeg ook deze toe aan de pan.
  • Breng dit geheel dan aan de kook en zet het vervolgens op een zacht vuurtje.
  • Dit geheel kook je dan nog voor zo’n 15 minuten door.
  • Serveer het direct op een bord en voeg hier dan wat verse peterselie en citroen aan toe voor de garnering.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: tomatensalade met avocado en rode ui

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock