Rowan Hattu
15 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram boerenkool
  • Olie
  • Citroensap of appelciderazijn
  • Zout

Hm…

Je kunt een heleboel verschillende dingen in de airfryer bereiden. Maar wist je dat je ook een aantal ietwat ‘gekke’ dingen kan bereiden met het apparaat? Neem bijvoorbeeld dit recept voor boerenkoolchips. Ja, het bestaat écht. 

Zo maak je de boerenkoolchips uit de airfryer

  • Allereerst pak je de boerenkool.
  • Snij de bladeren goed van de stammen af zodat er geen taaie stengels tussen de chips zitten.
  • Smeer dan de bladeren goed in met olie.
  • Dan is het tijd om de boerenkool op smaak te brengen.
  • Voeg wat citroensap of appelciderazijn toe voor de zoute én zure smaak.
  • Strooi er dan wat zout overheen.
  • Om het nóg lekkerder te maken, kun je Parmezaanse kaas toevoegen aan de bladeren.
  • Dan is het tijd om te gaan bakken!
  • Zorg ervoor dat je telkens één laag boerenkoolbladeren in de airfryer legt.
  • Zet de airfryer aan en bak de chips voor vier minuten.
  • Wel is het belangrijk om rond twee minuten even te kijken of het droogproces goed gaat.
  • Na ongeveer vier minuten haal je ze uit de airfryer en leg ze in een kom.
  • Dip ze in je favoriete saus en je bent klaar!
  • Eet smakelijk.

Lees ook: Action verkoopt nu een dubbele airfryer voor een koopje

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Favor Flav | Beeld: Adobe Stock