Rowan Hattu

Handig om te weten!

Je kent het wel: je viert je verjaardag, en je hebt de leverworsten alweer ingeslagen. Want ja, een verjaardag is natuurlijk niet compleet zonder dat lekkere stukje worst. En hoewel het meestal een smeerboel wordt wanneer je de leverworst snijdt, is daar nu een hele handige en makkelijke oplossing voor. 

Het kontje van de leverworst

We snijden allemaal automatisch meteen het kontje van de leverworst af, toch? Dat is echter iets wat je juist niet moet doen! Dat klemmetje wat aan het kontje zit, heeft namelijk een hele handige functie: je kunt hem gebruiken om de leverworst omhoog te duwen. Aha!

In een handomdraai gesneden

Dus nee, je moet de kontjes er niet eerst afsnijden. Je begint juist in het midden. Zo snij je de leverworst als eerst door de midden, zodat er een opening ontstaat. Dan pak je het klemmetje aan het uiteinde en draait deze om. Je zult dan al snel zien dat de leverworst langzaam uit de verpakking popt. Op deze manier kun je je leverworst gemakkelijk in stukjes snijden. Makkelijk, toch?

Lees ook: Rennen naar de HEMA: de winkelketen verkoopt tompouce eiwitrepen

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Favor Flav | Beeld: Adobe Stock