Laat de feestdagen maar komen!

Tegenwoordig is brunchen tijdens de kerst net zo’n traditie als gourmetten. De tafel ligt vol met heerlijke dingen en je kunt lekker lang tafelen. Om je goed op weg te helpen, hebben we de website van Kookfans uitgeplozen en de tien lekkerste recepten voor de kerstbrunch verzameld. Eet smakelijk!

1. Ontbijtmuffins met bosbessen

Met deze heerlijke, gezonde ontbijtmuffins begin je je dag goed. Ze zitten namelijk vol granen en fruit. En geen zorgen, want de suikerbommetjes blijven achterwege. Heerlijk met een kop koffie of thee.

muffin

2. Kaneelbroodjes met pindakaasvulling en -topping

Kaneelbroodjes zijn al lekker, maar heb je ze weleens met een smakelijke pindakaasvulling geprobeerd? Pindakaas is tegenwoordig de smaakmaker van veel gerechten en we snappen dat helemaal. Na het lezen van dit recept kun je vast niet wachten om je tanden in dit smakelijke broodje te zetten.

Kaneelbroodjes-met-pindakaas

3. Carrot cake wafels

Wafels zijn altijd een goed idee, en vooral deze heerlijke carrot cake wafels. Een fijne bijkomstigheid is dat je hier geen baktalent voor nodig hebt. Wanneer je een wafelijzer hebt is dat mooi meegenomen, maar je kunt de wafels ook maken in een siliconen bakvorm. Keukenschort dus in de aanslag, want dit recept wil je meteen maken!

carrot-cake-wafels

4. Smeuïg chocolate chip-bananenbrood

Met de feestdagen eten we vaak al wat zoeter, en dit recept voor smeuïg chocolate chip-bananenbrood past daar dus perfect bij. Je maakt het in één beslagkom en het staat binnen mum van tijd op tafel.

bananenbrood

5. Gesuikerde appelbollen met kaneel

Appelbollen voor de kerstbrunch? Tuurlijk! Ze zijn een soort kruising tussen een oliebol en een donut, en passen daardoor perfect op tafel. Lekker met een glas melk, of bij de thee. Tip: warm ze op voordat je ze serveert voor een smakelijke verrassing!

appelbollen

Zoek je nog meer inspiratie voor op de brunchtafel? Ga dan naar de volgende bladzijde!

[Pagina 1/2]