Wie had dat verwacht!

Een echte thuisbakker heeft natuurlijk de nodige keukenapparaten en handige tools klaarliggen voor hij of zij aan de slag gaat. Van een handige staafmixer tot een spatel en een airfryer – de grote favoriet van de Kookfans redactie. Maar heb je ook een föhn binnen handbereik? Ook in de keuken komt de föhn namelijk ontzettend goed van pas. Lees gauw verder!

Zo gebruik je de föhn

Heb je weleens een taart gebakken waarvan je ziet dat het beslag begint te schiften? Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer de boter niet op dezelfde temperatuur is als de rest van je beslag. Ook wanneer de ingrediënten niet goed met elkaar gemengd zijn, kan het geheel korrelig worden. Bij zulke momenten is een föhn de redder in nood. Door er met warmte overheen te gaan, krijgt alles dezelfde temperatuur en zal het beslag nog beter mixen.

Schoonmaken

Dit trucje is goed voor je taart, maar minder goed voor je föhn. Maak de haardroger daarom na gebruik grondig schoon met een oude tandenborstel en tandenstoker. Enne, heb je de föhn al een tijdje niet gebruikt? Dan is het verstandig om hem eerst stofvrij te maken voordat je hem voor je taart gaat gebruiken.

Kamertemperatuur

En vergeet niet: je baksel gaat schiften als het niet op dezelfde temperatuur is. Zorg er dus eerst voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Neem daarna goed de tijd om het beslag te mixen. Dat geldt met name voor de boter en de suiker. Het vergt misschien wat geduld, maar je taart of cake wordt hierdoor nog lekkerder.

Lees ook: Recept: romige chocolade-truffeltaart zonder oven

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Pexels