Ingrediënten
  • 260 gram volkoren meel
  • 86 gram magere melkpoeder
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 verpakkingen (actieve) droge gist
  • 2 theelepels zout
  • 250 milliliter heet water
  • 240 gram pindakaas
  • 390 gram broodmeel
  • 100 gram suiker
  • 2 theelepels gemalen kaneel
  • Voor het pindakaasglazuur:
  • 800 gram poedersuiker
  • 60 milliliter pindakaas
  • 6-7 eetlepels melk
Jaimy Boer
125 min.
18 pers.
Ingrediënten
  • 260 gram volkoren meel
  • 86 gram magere melkpoeder
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 verpakkingen (actieve) droge gist
  • 2 theelepels zout
  • 250 milliliter heet water
  • 240 gram pindakaas
  • 390 gram broodmeel
  • 100 gram suiker
  • 2 theelepels gemalen kaneel
  • Voor het pindakaasglazuur:
  • 800 gram poedersuiker
  • 60 milliliter pindakaas
  • 6-7 eetlepels melk

Kaneelbroodjes waar je geen genoeg van krijgt

Kaneelbroodjes zijn de perfecte toevoeging voor je ontbijt, lunch of gewoon voor bij de koffie. En voor iedereen die klaar is met het ‘normale’ recept, hebben wij goed nieuws. Er bestaat namelijk een recept van kaneelbroodjes met pindakaas! Pindakaas is tegenwoordig de smaakmaker van veel gerechten en wij snappen dat helemaal. Na het lezen van dit recept kan jij niet wachten om je tanden in dit smakelijke broodje te zetten. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de kaneelbroodjes met pindakaas:

  • Meng in een grote kom volkoren meel, melkpoeder, 2 eetlepels suiker, gist en zout. Voeg heet water en 120 milliliter pindakaas toe. Klop met een elektrische mixer op lage snelheid gedurende 30 seconden. Voeg 130 gram broodmeel toe en klop het mengsel gedurende 30 seconden op een lage tot gemiddelde snelheid. Klop vervolgens 3 minuten op hoge snelheid. Roer met een houten lepel zoveel mogelijk van het resterende broodmeel erdoor.
  • Leg het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak. Kneed voldoende van het resterende broodmeel erdoor om een zacht deeg te maken dat glad en elastisch is. Dit duurt 3 tot 5 minuten. Vorm het deeg tot een bal en leg het in een licht ingevette kom. Draai de bal één keer om, zodat beide kanten boter op zich hebben. Bedek de kom en laat het deeg rijzen zo’n 30 minuten rijzen.
  • Duw het deeg naar beneden en leg het op een licht met bloem bestoven oppervlak. Verdeel het deeg in twee delen. Bedek de twee delen en laat deze 10 minuten rusten. Vet ondertussen twee kleine vierkante bakvormen in en zet apart.
  • Maak de vulling: meng 100 gram suiker en de kaneel. Voor het pindakaasglazuur meng je in een middelgrote kom de poedersuiker en pindakaas. Roer voldoende melk erdoor, zodat je het mengsel straks goed kunt smeren.
  • Rol elk deeghelft uit tot een rechthoek van 35 x 15 centimeter. Verdeel over elke rechthoek 60 gram pindakaas. Laat 2 centimeter van de rand vrij. Bestrooi de deeghelften met het suiker-kaneelmengsel. Rol elke rechthoek op vanaf de lange zijde. Verzegel de uiteinden en de naden. Snijd elke rol in 9 stukken. Leg de stukken deeg in de ingevette bakvormen en dek het af. Laat deze stukken rijzen op een warme plek totdat ze bijna dubbel zo groot zijn, ongeveer 30 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Stop de bakvorm in de oven en bak de broodjes in 20 tot 25 minuten bruin. Haal uit de oven en laat ze 1 minuut koelen. Keer de broodjes voorzichtig om op een rooster en laat ze weer afkoelen. Keer de broodjes vervolgens weer om en leg ze op een serveerschaal. Smeer het pindakaasglazuur over de broodjes heen. Dit recept is goed voor 18 broodjes.
  • Bon appétit!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Ook lekker: overheerlijke en supersimpele pindakaas-fudge

Bron: Better Homes and Gardens | Beeld: Unsplash, Katherine Chase