30 + 1 uur wachttijd min.
6-8 pers.

Dit heerlijke bananenbrood maak je met slechts één beslagkom

We bakken massaal bananenbrood van onze overgebleven, rijpe bananen. Echter is een leuke twist op het ‘standaard’ bananenbrood op zijn tijd ook welkom. Ben je dol op chocolade? Dan wil je deze zoete variant, met chocolate chips erin, absoluut proberen. Je hebt slechts één beslagkom nodig om de ingrediënten te mengen en je chocolate chip-bananenbrood staat binnen een mum van tijd op tafel. Aan de slag!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je chocolate chip-bananenbrood:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Doe de bananen in een kom en pureer tot een gladde massa.
  • Voeg de gesmolten boter toe en roer tot alles goed gemengd is.
  • Doe de suiker, vanille, bakpoeder, zout, bloem en het ei bij het beslag en roer tot het een gladde massa is.
  • Strooi de chocolate chips erbij en schep deze door het beslag.
  • Giet het beslag in een ingevette cakevorm. Top af met extra chocolate chips.
  • Zet in de oven en bak 50 minuten tot een uur, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
  • Laat volledig afkoelen voordat je het bananenbrood serveert.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Recept: gevuld bananenbrood met cheesecake-vulling

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty

Ingrediënten
  • 3 rijpe bananen  
  • 75 gram boter, gesmolten
  • 100 gram suiker
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Zout, naar smaak
  • 185 gram bloem
  • 85 gram mini chocoladedruppels