15 min.
2 pers.

Wie heeft er ook zin in deze overheerlijke wafels?

Wafels zijn altijd een goed idee, en vooral deze heerlijke carrot cake wafels. Een fijne bijkomstigheid is dat je hier geen baktalent voor nodig hebt. Wanneer je een wafelijzer hebt is dat mooi meegenomen, maar je kunt de wafels ook maken in een siliconen bakvorm. Keukenschort dus in aanslag, want dit recept wil je meteen maken!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de carrot cake wafels:

  • Pak een medium kom en doe hier de eieren, het speltmeel, de honing, 125 milliliter water, drie eetlepels olie en een snufje zout in. Mix het mengsel tot het een luchtig beslag is.
  • Voeg de rozijnen, kaneelpoeder en wortel aan het beslag toe en roer dit goed door elkaar.
  • Gebruik je een wafelijzer? Vet een wafelijzer in met wat olie en verdeel het beslag over de wafelijzer. Bak de wafels in 5 minuten goudbruin.
  • Gebruik je een siliconen bakvorm? Vet de siliconen bakvorm in met wat olie en verdeel het beslag over de vorm. Bak de wafels in 12 minuten goudbruin op 220 ºC.
  • Verdeel de wafels over de borden en maak het eventueel af met een bolletje ijs, blauwe bessen of chocoladesiroop.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Carrot cake pannenkoeken

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op het Pinterest

Bron: AndC | Beeld: Unsplash, Lindsay Moe

Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 110 gram speltmeel
  • 45 milliliter honing
  • 60 gram wortel, julienne gesneden
  • 100 gram rozijnen
  • 4 gram kaneelpoeder
  • Olie