Christel

Zo wordt maïs nóg lekkerder

We zijn dol op ovenschotels. Meestal ben je maar tien minuten bezig om het gerecht klaar te maken en hoef je het vervolgens alleen nog maar in de oven te schuiven. Je hebt er geen omkijken meer naar en in ongeveer een uur heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan. Je kunt deze maïsovenschotel als lunch eten met wat salade of als bijgerecht tijdens het barbecueën. Hoe je ’t ook eet, het is heerlijk!

Wat heb je nodig?

  • 250 gram spekjes
  • 530 gram maïskorrels
  • 30 gram bloem
  • 200 gram cheddar kaas
  • 1 pepertje, fijngesneden
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 grote eieren, geklopt
  • 60 gram gesmolten roomboter
  • 240 milliliter volle melk
  • snufje zout
  • snufje peper

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Bak het spek gaar en vet een ovenschaal in.
  • Combineer maïs, bloem, peper, suiker, spek, eieren, boter, melk en het grootste gedeelte van de cheddar in een kom. Voeg zout en peper toe.
  • Doe het maïsmengsel in de ovenschaal en verdeel hierover de rest van de kaas.
  • Doe de maïsovenschotel 60 minuten in de oven en laat deze vervolgens 20 minuten afkoelen.
  • Serveer de maïsovenschotel met een gemengde slamix.

Eet smakelijk!

Probeer ook:

Bron: Delish | Beeld: videostill