15 + 40 min.
6 pers.

Deze heerlijke appeltaart-variant wil je sowieso proeven

Van appeltaart kunnen we nooit genoeg krijgen. Van klassieke taart tot appeltaart-tosti’s of deze vrolijke zoete mini-taco’s: wij zijn fan. Met de feestdagen op komst en bijzonder herfstig weer is deze appeltaart-broodpudding een heerlijke traktatie bij een goede kop koffie of thee. Dit is hoe je’m maakt!

Gebruikers van de mobiele site vinden de ingrediënten onderaan het recept.

Zo maak je deze appeltaart-broodpudding:

  • Verhit de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Snijd het brood in blokjes van ongeveer een centimeter breed. Verwijder de klokhuizen uit de appels, schil ze en snijd deze ook in blokjes. Zet even opzij.
  • Pak nu een grote kom en doe hierin de eieren, melk, vanille-extract, en kaneel. Roer tot een glad geheel.
  • Voeg vervolgens de broodblokjes toe aan het mengsel en schep rustig door elkaar tot het melkmengsel goed verdeeld over het brood is opgenomen.
  • Vet een ronde bakvorm van zo’n 23 centimeter in, en verdeel het broodmengsel over de bodem.
  • Was de grote kom af en doe hierin nu de appels, de bruine suiker, en de maizena. Roer tot alles goed gecombineerd is en de appels goed bedekt zijn in het mengsel.
  • Verdeel de appels over de bakvorm.
  • Zet ongeveer 40 minuten in de oven, tot de randen bruin zijn
  • Laat even afkoelen en snijd vervolgens aan. Schep vlak voor het serveren met een ijslepel mooie bolletjes ijs bovenop elke punt, en giet er een klein beetje karamelsaus overheen.
  • Tast toe!

Variatietip: ga je echt voor dat najaarsgevoel? Voeg dan een halve theelepel nootmuskaat en/of kruidnagel toe. Ook kun je nog wat verhakselde walnoten over de top sprenkelen voor een nutty twist. Jum!

Lees ook: Recept: kruidige appelcider met rum is het ultieme najaarsdrankje

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tasty.co | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 6 plakjes witbrood of casinobrood
  • 3 eieren
  • 120 milliliter melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel kaneel
  • 3 granny smith appels
  • 220 gram bruine suiker
  • 3 eetlepels maizena
  • Voor de topping:
  • Vanille-ijs
  • Karamelsaus