Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 120 milliliter volle melk
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Kaneel
  • 2 sneetjes (wit) brood
  • Boter
  • 1 appel, geschild en fijngesneden
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels water
  • Krenten en rozijnen
  • Poedersuiker
  • Slagroom
Jaimy Boer
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 120 milliliter volle melk
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Kaneel
  • 2 sneetjes (wit) brood
  • Boter
  • 1 appel, geschild en fijngesneden
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels water
  • Krenten en rozijnen
  • Poedersuiker
  • Slagroom

Ga jij deze zoete tosti maken?

Heb je zin in een zoete snack zonder daar heel lang voor in de keuken te moeten staan? Dit recept voor zoete appeltaart-tosti met rozijnen en slagroom is de oplossing! Hij is heerlijk zoet, makkelijk om te maken en je huis gaat er heerlijk van ruiken. Aan de slag!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de appeltaart-tosti:

  • Pak een middelgrote kom en doe hier de eieren, het vanille-extract, de kristalsuiker en een snufje kaneel in. Mix dit door elkaar met een garde tot een egale massa.
  • Verhit een koekenpan met boter en bak de kleine stukjes appel 3 minuten. Blijf dit goed roeren.
  • Voeg de bruine suiker, een klein beetje kaneel, de rozijnen en krenten en het water toe aan de appels. Bak alles goed door tot de appel zacht is geworden. Indien het mengsel te droog wordt, kun je wat extra water in de pan doen.
  • Verdeel het appelmengsel over een boterham en leg een andere boterham hier bovenop.
  • Doop vervolgens het brood voorzichtig in het eimengsel.
  • Verhit opnieuw een pan met boter en pak de tosti aan beide kanten goudbruin.
  • Bestrooi de tosti daarna met poedersuiker en maak het geheel af met een flinke dot slagroom.
  • Eet smakelijk!

Zin in meer appeltaart? Klassieke appeltaart, maar dan als snelle mini taco’s

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish