5 + 30-60 min.
16 pers.

Deze cider heeft een flinke volwassen twist

Met appelcider maak je ons dit najaar sowieso hartstikke blij. Maar dit heerlijke recept voor warme appelcider met een flinke scheut rum? Zoet, rokerig en een tíkje ondeugend. Wij zijn fan!

Cider uit de slowcooker

Het fijne aan dit recept is dat deze met een slowcooker nauwelijks moeite kost. Cooker aanzetten en klaar. Maar mocht je geen slowcooker hebben, dan kun je natuurlijk ook altijd een pannetje op het vuur zetten en de instructies volgen. Zorg dan wel dat je er goed op blijft letten.

Zo maak je de appelcider met rum:

  • Doe de appelcider, kaneelstokjes, en pimentbesjes in de slowcooker. Zet deze aan op hoog, dek goed af en laat staan tot het geheel flink stoomt. Dit duurt ongeveer 30 tot 60 minuten.
  • Draai de hitte omlaag naar de warmhoudstand.
  • Voeg nu de appels en rum toe aan het geheel en roer goed door.
  • Lepel het mengsel in hittebestendige glazen en maak het plaatje af met in elk glas een kaneelstokje.
  • Even laten afkoelen en dan: proost!

Tip: probeer eens te variëren met de soort rum die je gebruikt. Met witte rum heb je een goede, zoete basis die voor de meeste mensen zal werken. Bruine rum zorgt juist voor een kruidig randje aan je drankje. Ga je echt voor een krachtige kick in je warme appelcider? Kies dan voor een spiced rum.

Lees ook: Recept: appelcider donut-cake

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tasty | Beeld: Pexels, Timur Weber

Ingrediënten
  • 3,3 liter appelcider
  • 4 kaneelstokjes (+extra
  • 10 hele pimentbessen
  • 3 gala of fuji-appels, in blokjes
  • 295 milliliter rum