Ingrediënten
  • Voor de taco's en vulling:
  • 4 Granny Smith appels
  • Sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels boter
  • 50 gram suiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 2 tot 3 grote tortilla's
  • 60 gram gesmolten boter
  • Voor de kaneelsuiker:
  • 50 gram suiker
  • 1/2 eetlepel kaneel
  • Voor de toppings:
  • Vanille-ijs
  • Karamelsaus
Redactie Kookfans
Ingrediënten
  • Voor de taco's en vulling:
  • 4 Granny Smith appels
  • Sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels boter
  • 50 gram suiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 2 tot 3 grote tortilla's
  • 60 gram gesmolten boter
  • Voor de kaneelsuiker:
  • 50 gram suiker
  • 1/2 eetlepel kaneel
  • Voor de toppings:
  • Vanille-ijs
  • Karamelsaus

Deze suikerige mini-taco’s zijn een knapperige variatie op een echte klassieker

Appeltaart is natuurlijk altijd goed. Maar elke keer zo’n hele taart bakken die dan ook nog eens heel veel ruimte in je koelkast inneemt…het is niet altijd makkelijk. Maar: deze kleine appeltaart-taco’s zijn binnen een half uurtje klaar en kun je makkelijk in een afgesloten bakje bewaren. Aan de slag!

Voor gebruikers van de mobiele website staan de ingrediënten onderaan het recept.

Zo maak je de appeltaart-taco’s:

  • Verhit de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Snijd de appels en verwijder het klokhuis. Doe ze vervolgens in een grote kom met water en een scheutje citroensap, zodat ze niet bruin worden. Werk ze vervolgens een voor een af en snijd ze in dunne plakjes. Doe de gesneden plakjes die je niet gebruikt terug in het citroenwater.
  • Smelt de boter in een mediumgrote steelpan op middelhoog vuur. Doe hier de plakjes appel in en doe hier de suiker, kaneel en nootmuskaat overheen.
  • Blijf continu roeren tot de appels zacht zijn. Dit duurt ongeveer tien minuten. Haal hierna de pan van het vuur.
  • Maak een kommetje kaneelsuiker door 50 gram suiker en een halve eetlepel kaneel goed door elkaar te mengen.
  • Gebruik een uitsteekvorm of bijvoorbeeld de deksel van een flinke pot om veertien kleine cirkels uit de tortilla’s te steken. Bestrijk vervolgens de tortilla-cirkels aan beide zijden met gesmolten boter en dompel ze in een kommetje kaneelsuiker.
  • Pak nu een bakvorm voor muffins en zet deze ondersteboven neer. Vouw de ingesmeerde rondjes tussen de uitstekende cups om ze een taco-vorm te geven.
  • Zet ongeveer tien minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Haal de bakvorm uit de oven en laat de taco’s afkoelen.
  • Schep nu de stukjes appel in de tacovormen en doe er een bolletje vanille-ijs bovenop. Maak het geheel af met een klein beetje karamelsaus.
  • Eet smakelijk!

Tip: ook een bolletje kaneel-ijs is heerlijk bij deze zoete taco’s.

Lees ook: Recept: Deze broodjes met aardbei en chocolade zijn simpel en heerlijk zoet

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tasty | Beeld: Videostill