Ruth Stuut
20 min.
2 á 3 pers.
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 klein sjalotje
  • 1 eetlepel bieslook
  • snuf paprikapoeder
  • snuf kerriepoeder
  • peper en zout

Een eitje hoort erbij

Ah, wat zijn we toch gek op de heerlijk romige smaak van eiersalade! Voor het gemak kiezen we vaak de kant en klare bakjes uit de supermarkt. Maar wist je dat die eigenlijk niet zo gezond zijn? Gelukkig hoeven we eiersalade niet af te zweren, want een gezond alternatief is zo gemaakt! Lees hier het recept voor een gezonde eiersalade.

Gezond

De meeste recepten voor eiersalade bevatten aardig wat mayonaise. Hartstikke lekker, maar helaas niet zo gezond dus! In dit recept gebruiken we Griekse yoghurt, een gezond alternatief voor de vette mayo. Je hoeft dit heerlijke smeerseltje dus niet te laten staan als je een beetje gezonder probeert te eten. Gelukkig maar, want we smeren het maar al graag op een toastje tijdens de borrel, en trakteren ons met een ruim besmeerd broodje tijdens de lunch.

Zo maak je ‘m:

  • Kook in zo’n 8 á 10 minuten de eieren hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd ze in kleine stukjes wanneer ze zijn afgekoeld.
  • Snipper het sjalotje zo fijn mogelijk en meng samen met de yoghurt en mosterd in een kom. Breng het mengsel op smaak met een snuf paprikapoeder en kerriepoeder, peper en zout.
  • Voeg de stukjes ei toe en roer nogmaals goed door.
  • Hak de bieslook fijn en voeg dit ook toe.
  • Klaar is Kees, smullen van je gezonde eiersalade!

Zin om meer uit te pakken met je eiersalade? Geef de salade een nieuwe draai met dit Japanse recept, die wel héél erg smaakvol is! Houdt je van lekker romig, en ben je fan van avocado? Dan is dit recept voor een romige eiersalade met avocado echt iets voor jou.

Ook lekker: Recept: kruidige zelfgemaakte pesto

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Leuke Recepten | Beeld: Adobe Stock