Ruth Stuut
1 + 20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • Chocolade
  • 1 handje gezouten pistachenootjes
  • 1 handje gedroogde cranberries
  • 1 handje kokosschaafsel
  • MATERIALEN
  • Bakpapier
  • Ovenschaal
  • Sterk (koks)mes
  • Spatelset

Smullen geblazen!

Liefhebbers van gekke smaakjes chocolade kunnen tegenwoordig hun hart ophalen in de supermarkt. De tijd van alleen melk en puur is allang voorbij. Een luxe chocoladereep met karamel zeezout, stroopwafel of met gedroogd fruit: er is voor iedereen wat wils! Wist je dat je ook heel eenvoudig zelf aan de slag kunt?

Zelf maken

Mocht je uit al die opties nog steeds niet je favoriete chocoladereep kunnen kiezen, kan je die ook zelf in elkaar knutselen! En het is niet eens heel moeilijk. Alles wat je nodig hebt is chocolade én de ingrediënten die jij het allerlekkerste vindt in een reep. Grove korrels zout, gedroogde cranberries, stukjes nougat of misschien pinda. Alles kan! Om je wat inspiratie te geven hebben wij voor dit recept onze favoriete ingrediënten toegevoegd, zodat het proces van je eigen chocoladereep maken duidelijk te volgen is.

Zo ga je te werk:

  • Breek de chocolade in stukjes.
  • Hak de pistachenootjes en cranberries klein met het koksmes. Als je van lekkere chunks in je reep houdt laat je de stukjes wat meer grof.
  • Meng de gehakte cranberries en pistache samen met het kokosschaafsel door elkaar.
  • Bekleed de ovenschaal met bakpapier.
  • Smelt de chocolade au bain-marie. Verwarm een pan ongeveer halfvol met water dat tegen het kookpunt zit. Zet dan de kom met de stukjes chocolade op de pan. De chocolade smelt zo heel geleidelijk en brand niet aan.
  • Wanneer bijna alle chocolade gesmolten is haal je de kom van de warmtebron en roer je de chocolade door zodat ook de laatste stukjes uit elkaar vallen.
  • Strooi de helft van het mengsel met pistache, cranberries en kokosschaafsel over de ovenschaal.
  • Giet alle chocolade erover en verdeel de andere helft van de ingrediënten over de chocolade.
  • Zet de ovenschaal voor ongeveer een uurtje de koelkast, tot de reep hard is geworden.
  • En dan, genieten!

Ook lekker: Heerlijke Oreo chocolade truffels

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Pixabay