Ingrediënten
  • 6 vellen deeg voor hartige taart
  • 5 eieren
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 2 bollen mozzarella
  • 250 milliliter
  • Handje pijnboompitten
  • Peper en zout
  • Verse basilicum
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel paneermeel
  • MATERIALEN
  • Springvorm 22 tot 24 centimeter
Ruth Stuut
1 + 15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 6 vellen deeg voor hartige taart
  • 5 eieren
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 2 bollen mozzarella
  • 250 milliliter
  • Handje pijnboompitten
  • Peper en zout
  • Verse basilicum
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel paneermeel
  • MATERIALEN
  • Springvorm 22 tot 24 centimeter

Lekker hartig en vol van smaak

Normaal onze favoriete frisse salade in de zomer, maar nu in een nieuw jasje: een quiche caprese! Waan je in Italië met de lekker gebakken tomaat, mozzarella en verse basilicum. Gegarandeerd een hit als je een lekker warm gerecht wilt serveren tijdens de Paasbrunch.

Quiche

Wist je dat quiche ook wel hartige taart wordt genoemd? Dat is zo gek nog niet, want de ronde vorm en zachte structuur van een quiche doet toch ook doet denken aan een lekkere zoete taart. De zachtheid van de quiche komt omdat er veel ei wordt gebruikt om te mengen met de groenten die je in de quiche verwerkt. Elk jaargetijde heeft passende recepten, vaak met echte seizoensgroenten. In de winter houden we ons warm met een quiche met broccoli of pompoen, en in lente kunnen we kiezen voor asperges, feta en frisse bosuitjes. Deze keer gaan we voor een Italiaanse twist en steken we onze favoriete zomersalade in een nieuw jasje, want we maken een quiche caprese!

Zo maak je de quiche:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Bekleed de springvorm met de vellen deeg. Druk ze goed aan elkaar vast, zo voorkom je dat het eimengsel ontsnapt en aan je springvorm gaat zitten.
  • Strooi een beetje paneermeel over de beklede bodem.
  • Verdeel ongeveer de helft van de tomaatjes over de bodem van de beklede springvorm.
  • Snijd de mozzarella in plakjes, en de basilicum in fijne stukjes.
  • Klop de eieren los met de room, peper, zout, Italiaanse kruiden en wat fijngesneden basilicum.
  • Giet het mengsel in de vorm, en verdeel ondertussen de plakjes mozzarella en pijnboompitten in het mengsel.
  • Verdeel ook de rest van de tomaatjes in het mengsel.
  • Bak de quiche gaat in ongeveer 45 minuten.
  • Smullen maar!

Wist je dat een quiche ook heel goed koud kunt eten? Bewaar de hartige taart in de koelkast, zo heb je voor de komende dagen je lunch al in huis!

Ook lekker: Recept: quiche met broccoli en cheddar kaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: LeukeRecepten | Beeld: Pexels / Alesia Kozik