Esther Reitsema
10 min.
Ingrediënten
  • 1 zakje verse basilicum
  • 1 zakje verse peterselieblaadjes
  • 2 knoflookteentjes
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1/2 zakje geraspte Parmezaanse kaas
  • Een snufje zout

Een heerlijke toevoeging aan bijna elk gerecht!

Vaak is het zo dat als je iets zelf maakt, dat het veel lekkerder smaakt dan wanneer je het kant-en-klaar uit de supermarkt haalt. Zo ook met pesto, en dus kunnen we je dit recept niet onthouden! Deze romige, kruidige pesto is een heerlijke toevoeging aan bijna elk gerecht en is ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken. Wij vertellen je hoe!

Zo maak je de pesto:

  • Snijd de knoflook fijn.
  • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of mix ze met een handmixer.
  • Laat de pesto een paar dagen in de koelkast staan of vries deze in een goed afgesloten bak in.
  • Je zult het niet geloven, maar dit was het! Pesto maken is puur een kwestie van alle ingrediënten goed mixen. Het bespaart je ook nog eens een hoop geld.
  • Pesto is lekker door de pasta, bij gerechten met kip of gewoon op brood!
  • Genieten maar!

Lees ook: Dit móét je proberen: heerlijke, romige kip pesto pasta

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: Pexels