Ingrediënten
  • 4 eieren, hardgekookt
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel augurkennat
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 3 eetlepels kewpie mayonaise
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 bosuitje, fijngesneden, naar smaak + extra om te garneren
  • Brood, om te serveren
20 min.
2 pers.

Deze eiersalade is extra romig

Voor een lekkere eiersalade zijn wij altijd wel te porren. Helemaal voor dergelijke salades die een speciaal ingrediënt in hun recept hebben. Deze Japanse eiersalade lijkt veel op een gewone eiersalade, maar door de Japanse kewpie mayonaise toe te voegen aan de salade wordt-ie extra lekker en romig. Duik maar meteen de keuken in om het uit te proberen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina. 

Hoe maak je de Japanse eiersalade?

  • Doe genoeg koud water in een pan om de eieren te koken. Voeg 1 theelepel baking soda aan het water toe. Daardoor wordt het een stuk makkelijker om de eieren later te pellen.
  • Breng de eieren aan de kook en draai het vuur uit. Laat de eieren 10 à 11 minuten in het hete water zitten.
  • Schep de eieren uit de pan en doe deze in ijskoud water. Pel de eieren als ze zijn afgekoeld.
  • Snijd de eieren in kleine stukjes en doe in een kom.
  • Voeg de uienpoeder, augurkennat, rijstazijn, kewpie mayonaise, peper, het zout en bosuitje toe. Roer met een spatel tot alles goed is vermengd.
  • Smeer de eiersalade op brood en klaar is Kees!

Ook lekker: Spaghetti al Limone

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Honey Suckle | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 4 eieren, hardgekookt
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel augurkennat
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 3 eetlepels kewpie mayonaise
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 bosuitje, fijngesneden, naar smaak + extra om te garneren
  • Brood, om te serveren