10 min.
6 pers.

Heerlijk verfrissende mojito’s in een mum van tijd

De klassieke mojito maak je natuurlijk met limoenen en munt, maar inmiddels zijn er talloze varianten bedacht op deze verfrissende cocktail. Zo maakten we de mojito eerder al met mango, ananas en bosbes, voor als je op de lijn let. Deze mojito met sinaasappel gooit het helemaal over een andere boeg, want ook de munt wordt vervangen door een ander ietwat verrassend kruid: basilicum. Een verfrissende combi voor een lekker zomers drankje. 

Gebruikers van de mobiele versie vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Zo maak je de sinaasappel-mojito met basilicum:

  • Doe om te beginnen een handvol basilicumblaadjes in een grote kan.
  • Sprenkel suiker bovenop de blaadjes.
  • Giet de geperste sinaasappelsap erover. (Je kunt ook versgeperste sinaasappelsap kopen in de supermarkt.)
  • Gebruik een stamper of houten lepel om het geheel te pletten.
  • Voeg de rum en het bruiswater toe.
  • Roer het geheel in de kan goed door zodat alle ingrediënten goed mixen.
  • Pak een glas naar keuze en vul deze met geplet ijs.
  • Giet de mojito-mix over het ijs.
  • Garneer met verse basilicum en plakjes sinaasappelsap.
  • Genieten maar!

Ook lekker: Cocktailrecept: Corona Sunrise geeft zomerse twist aan bekend bier

Fan van dit recept? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: recipegirl.com | Beeld: Unsplash, Philippe Gauthier

Ingrediënten
  • 1 handvol basilicum zonder steeltjes
  • 100 gram kistalsuiker
  • 250 milliliter versgeperste sinaasappelsap
  • 250 milliliter witte rum
  • 250 milliliter bruiswater
  • Gemalen ijs