08 juli 2021
Jaimy Boer

De box is gevuld met alle benodigdheden voor een goede zomer!

Steeds meer mensen ruilen hun vis of vlees af en toe in voor een plantaardige variant. Dit is namelijk veel beter voor het milieu. Bij Kookfans sluiten we ons daar ook graag bij aan, en kiezen we regelmatig voor plantaardige alternatieven. Onze nieuwe favoriet: The Dutch Weed Burger Sea Nuggets. Deze nuggets zijn – net als de andere producten van het merk – gemaakt met zeewier. Heerlijk, eiwitrijk en goed voor het milieu. Nieuwsgierig geworden? We geven vijf boxen weg!

Sea Nuggets

The Dutch Weed Burger heeft het perfecte alternatief gevonden voor vlees en vis: zeewier. Dit is namelijk plantaardig, eiwitrijk en heel gezond. Het merk heeft al verschillende vegan vleesvervangers op de markt gebracht, waaronder de Burger, Balls, Dogg en Seawharma. Naast vleesvervangers is er een nieuw plantaardig alternatief: vegan seafood. The Dutch Weed Burger introduceert namelijk Sea Nuggets, een smakelijk hapje met een goudgroene crunchy crust. De Sea Nuggets zijn gemaakt van peulvruchten en lokaal geteeld Royal Kombu zeewier flakes. Hierdoor hebben de hapjes een zilte smaak en een frisse crispy bite. Yum!

Zeewier

Nog onbekend met zeewier? Dan willen we je er graag meer over vertellen. Het zeewier van The Dutch Weed Burger is van Hollandse bodem, en is lokaal geteeld in de Oosterschelde in Zeeland. Het is plantaardig, eiwitrijk en zit bomvol goede stoffen, zoals calcium, jodium, vezels, eiwitten én omega vetten. Deze vetten halen we normaal gesproken uit vis, maar vis haalt dit weer uit zeewier. Het merk slaat daarom de vis over en pakt het direct van de bron. De nieuwste Sea Nuggets kun je scoren bij de Albert Heijn! Wil je meer weten over zeewier? In onderstaande video vertelt het merk meer over hun zeewier.

Dit wil je winnen!

Voor iedereen die kennis wil maken met het veelzijdige zeewier hebben wij goed nieuws! Wij mogen namelijk vijf The Dutch Weed Burger Summer Boxen weggeven. In deze box zit alles om jouw zomer compleet te maken. Naast de Burgers & buns, Balls, Doggs en uiteraard de Sea Nuggets, krijg je ook bijbehorende sauzen, een receptenboekje en zelfs een branded houten snijplank. Wauw! Kans maken doe je door op onderstaande Instagram-bericht te reageren. De winnaar wordt woensdag 14 juli bekendgemaakt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kookfans (@kookfans_nl)

Lees ook: Goed nieuws! Albert Heijn breidt assortiment vega en vegan broodbeleg uit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron en Beeld: The Dutch Weed